Smaksnotater

Wongraven Champagne Brut

Navn: Wongraven Champagne Brut
Alkohol: 12,5%
Hos: Vinmonopolet
I: Basisutvalget
Varenummer: 9749101

Jeg har vel drukket Champagne totalt 5 ganger. Dette er inkludert gårsdagen. Og to av gangene har det vært Wongraven i glasset. Hvorfor det ikke har blitt intatt mer bobler vet jeg ikke, men kan hvertfall si med sikkerhet at jeg hverken har eller har hatt noe i mot det. Så det er vel bare snakk om tilfeldigheter.

Wongravens champagne ble sist drukket for noen år siden og jeg var delt på hva jeg syntes. Men skal sies dette bare var andre gang jeg hadde champagne i glasset og etter den gang har jeg likt det. For en god stund siden tenkte jeg det var passende med champagne på nyttårsaften og for å ikke ha noen unnskyldning ble det kjøpt inn en flaske fra Wongraven. Jeg tenkte det ville være gøy å gi den en ny sjanse og Cato sa det burde være et trygt valg.

Det var noen minutter rett før midnatt jeg vurderte løsningen med stetten slik blant annet Espen har gjort flere ganger, men valgte den (trolig) billigste løsningen og spratt korken på gamlemåten. Dette er en spoiler men champagnen falt i smak, så da prøver man seg på sitt første champagne notat. I glasset er den fin og gyllen strågul med veldig svakt rosaskjær. Herlig frisk på nesen med grønn og gul eple, pære, sitron og blomstrete med godt inspill fra urter. I munn er det i grunn samme som nesen fant med samme hovedvekt på epler og sitron samtidig som det er en passende fin dose mineraler. Den kremete og smørete munnfølelsen bidrar til tankene som sendes retning smørkjeks. Jeg har ikke mye å sammenligne med, men for meg er kullsyren er frisk, leken og i passende volum. Fin lang utgang.

Det skulle vise seg bli en fin smaksopplevelse og inngang på det nye året. Kanskje dette er et tegn på at jeg må få smakt mer champagne i år.

Håper alle hadde en fin feiring og ønsker alle kjente og ukjente et godt nyttår 🥂

323417056_3296342847292357_2956602513204730765_n.jpg