Smaksnotater

Tatomer Kick-on Ranch Riesling 2019

Det er mye deilig vin fra California og en av de som sørger for kvalitet er Tatomer Wines som Graham driver sammen med sin kone Emily.

Graham Tatomer hadde allerede fra 16-års alderen interesse for vinproduksjon og fikk jobb hos Santa Barbara Winery hvor Bruce McGuire og Greg Brewer ble hans mentorer. Greg Brewer skulle senere, nærmere bestemt 2009, være med å starte Brewer-Clifton og spurte Graham om å være assisterende vinmaker som han takket ja til. Men før dette, tilbake i 2003, dro han til Østerrike og banket på døren hos Weingut Knoll hvor han fikk innpass og hos de fikk opp øynene for Riesling men også ble introdusert for Grüner Veltliner. Den planlagte 10 ukers turen ble utvidet til et helt år siden han trivdes så godt, lærte så mye og som han selv har sagt "fant sin andre familie". Over de neste par årene ble det flere turer til Østerrike. Graham vokste opp i Santa Barbara og grunnla Tatomer Wines i samme området i 2008 med fokus på nettop Riesling og Grüner Veltliner som gror på nøye utvalgte vinmarker i California. Tatomers Pinot Noir kommer forøvrig fra Oliver's Vineyard hvor de også henter Riesling. Med tradisjonelle metoder og lidenskap for å uttrykke druens unike karakter og terroir er det sanket anerkjennelse for kvalitet, eleganse, friskhet og kompleksitet.

Denne gangen er det Tatomer Kick-on Ranch Riesling 2019 på 13,5% som er åpnet. Finnes med varenummer 13320501 i bestillingsutvalget. Sukker & syre er forøvrig 5 G/L & 7,5 G/L. Rieslingen er hentet fra Kick-on Ranch.

👀 Gyllen strågul med kledelig grønnskjær

👃🏻Frisk fruktighet dominert av grønne epler og litt pære samt tropiske dryss fra grapefrukt. Fin sitrus hvor lime er fremtredende med juice og skall. Urter og blomster ligger i kantene. Underliggende toner av saltvann.

🤤 Følger elegant nesen med både det fruktige og sitrusen. Epler og pære dominerer med en passende dæsj grapefrukt bakom. Sitrusen er ispedd med en kledelig dose juice og dryss av skall. Alt er pakket sammen i en smakfull blanding som bare gir og gir. Saltvannet som nesen fant er ikke glemt og bidrar med underliggende energi. Urter og blomster kommer inn litt utover og er et hyggelig bidrag som løfter smaksbildet. Munnfølelsen er stor, myk, juicy og bløt med deilig syre som er topp balansert mot forsiktig sødme. I overgangen til halen er den deilig tørr og dette bæres videre i en lang avslutning som fortsetter være raus på smaksfronten.

Dette er en frisk, energisk og lett kompleks godsak som absolutt er verdt å få med seg.

362257341_6853454258007747_2347093660972879458_n.jpg