Smaksnotater

Stolt IPA

For å runde av året tenkte jeg ta for meg noen øl fra flotte Stolt Bryggeri. Jeg har nevnt Stolt tidligere, men om du ikke kjenner til bryggeriet holder de til i flotte Stjørdal. Med fine folk som styrer skuta setter de kvalitet i førersete og har fokus på bruk av lokale råvarer. Resultatet blir dermed mye spennende øl og leskende lykke fra butikkprosent til sterkere brygg. Avhengig av hvor du bor, er det mulig å finne øl fra Stolt Bryggeri hos blant annet Lokalbrygg og Bryggeriutsalget.

Først ut: Stolt IPA
Alkohol: 4,7%
Finnes hos: Stolt Bryggeri
Koster: 55kr

Se, Lukt, Smak, inntrykk:
I glasset er den tåkete og matt lysegul med hvit brusende luftig skum. På nesen er det kraftig tropisk fruktighet pluss sitron og lime som dominerer.

I munn er det fortsatt tropisk fruktighet fra hovedsakelig grapefrukt, mango og fersken som har hovedrollen men det kommer også smaker fra sitron og lime. Den umiddelbare fruktigheten blander seg deretter med humle og svake brød toner. Det er en mild bitterhet, fine bobler og sødme med en noe tørr avslutning. Munnfølelsen er glatt og rund med passe fylde.

Konklusjon:
Stolt har fått sammen en fin tropisk smaksopplevelse her med tydlig humle uten at det blir overveldende. Kan absolutt anbefales.

Linker:
https://www.stoltbryggeri.com/
https://facebook.com/stoltbryggeri
https://www.instagram.com/stoltbryggeri

270132702_5062524677100723_6391973742412379637_n.jpg