Smaksnotater

Spring Sour & Rug Pull fra RAA

Endelig var tiden kommet for å smake på de to nye-ish fra RAA. Spesielt Spring Sour var jeg nysgjerrig på siden jeg er veldig glad i fjorårets Winter Sour. Bidro til spenningen at det var veldig mye snakk om nettopp Spring Sour under Fredrikstad Ølfestival. Så her kommer en dobbel og beklager på forhånd en noe lang post 😅

Jeg startet naturligvis med Spring Sour som holder 5,5% og har varenummer 15488702 i tilleggsutvalget.

👀 Tåkete, matt, blårød med skum du går glipp av om du ikke følger med.

👃🏻 Friske bær (bringebær, bjørnebær pluss en klype jordbær og rips). Vaniljeis med noe stang stiller også sterkt. Dempet fatpreg hilser fra horisonten. Etter litt utforsking er det noe her som sender tankene mot bærete pai.

🤤 Synes paien er lenger vekk sammenlignet med hva nesa registrerte, men ellers gjenspeiles hva som ble sniffet frem ganske nøyaktig. Deilig, moden, syrlig, mørk, bærblanding som lener seg kraftig mot bjørnebær og bringebær legges over den deilige vaniljeisen. Den deilige, snerpete, syren passer ypperlig i den friske smakspakken. Fatpreget holder seg ganske dempet gjennom hele opplevelsen. Glir over noe sødme litt utover som sitter godt og samarbeider fint med syren. Passende lett fylde og friske halvtørre bobler som gir en toppers leskende munnfølelse. Ikke noe bitterhet å snakke om her. Utgangen er middels lang med godt bevarte smaker, syrlig sødme, og lett tørrhet.

Naboene i Råde bjuder nok en gang på deilig fatlagret surøl jeg vil ha mer av.


Nummer 2 denne kvelden er Rug Pull som holder 7% og har varenummer 15622202 i tilleggsutvalget.

👀 Lys, matt, tett tåkete, med tynn skumring.

👃🏻 Dempet tropisk fruktighet, noe rausere sitrus. Litt funk og brøddeig. Noe furunål i kantene og appelsin i det fjerne. Hverken humle eller malt prøver å stjele showet.

🤤 Her står den fruktige humlen og sitrusen bittelitt høyere enn malten og brødfølelsen. Smakene holder seg på sin tildelte plass men utvikler seg likevel forsiktig i den fruktige retningen mens malten jobber rolig for seg selv og noe furunål . Lett kremete fylde og friske, halvtørre, bobler sammen med rett under middels bitterhet og forsiktig sødme gir en behagelig munnfølelse. Rundt middels lengde på utgangen som ellers runder av med bevart smaksbilde og er lett tørr og bitter med svak sødme.

Det er spennende å åpne en boks eller flaske med så lite informasjon som mulig om hva jeg har i vente, og denne dro faktisk teppet vekk under meg. Men, sant skal sies, at selv om jeg forventet en juicy NEIPA ble det likevel en gøyal, lettdrikkelig, overraskelse, med god smak og er verdt å få med seg.

348293601_1296393211231644_5763814893103879748_n.jpg

348463905_628093502539438_5229640562549843853_n.jpg