Smaksnotater

Solsnu fra Kinn

Navn: Solsnu fra Kinn
Alkohol: 7,5%
Varenummer & Utvalg: 1857501 i Bestillingsutvalget (119,-)
Glass: Rastal Teku 3.0
Temperatur: 10-12
Passer til: kosen, kalkunmiddagen eller lutefisken

👀 Lys, uklar, kobber med kremete hvit skum som følger deg på hele reisen.

👃🏻 Lys malt, brødbakst, karamell, tørket frukt, litt sitrus og svakt fra krydderurter og florale toner. Etter mye utforsking får jeg svært så forsiktige hint om honning.

🤤 Følger nesen med lys malt som skyver frem karamell og brødbakst samt noe sitrus. Etterhvert smyger det seg frem litt krydderurter, florale toner og tørket frukt som sammen komplimenterer og løfter opplevelsen. Den utvikler seg på elegant vis med rene, fine, smaker, som alle får nok spillerom og det hele kjennes svært så velbalansert. Den sitter som et skudd i munnen med frisk, kledelig lett, fylde og små, lekne, bobler og lett bitt og forsiktig sødme. Avslutningen er middels lang, velsmakende, med lett bitt, noe krydder og lett fruktighet.

En skikkelig godsak, på alle fronter, som absolutt bør oppleves denne vinteren også 🎅🏻🍻

Og litt bakgrunn for de som er nysgjerrige 🤓

Årets korteste og mørkeste dag faller i år på fredag 22 desember men heldigvis betyr det at sola snur og dagene igjen blir lysere. På vår side av kloden fører altså klodens rotasjon og helning til at (morgendagens) vintersolverv blir årets korteste og sommerens sommersolverv årets lengste dag. Her i Skandinavia ble vintersolverv feiret sammen med luciadagen frem til den julianske kalenderen ble erstattet med den gregorianske, men de beholde luciadagen den 13 desember som kom i utakt med solvervet. Denne dagen skulle man ikke arbeide med noe som ble dreid rundt, som for eksempel baking, men også brygging. Det var derfor kritisk at juleølet skulle være ferdig innen 22. desember så det ikke kom solverv i det. Av den grunn tenkte jeg at det var svært så passende å sjekke tilstanden på årets Solsnu, fra selveste Kinn, i kveld. 😊

412893200_7424678210885346_3932979090729151150_n.jpg