Smaksnotater

Sandhi Santa Barbara Chardonnay 2022

Navn: Sandhi Santa Barbara Chardonnay 2022
Alkohol: 12,8%
Varenummer & Utvalg: 7882701 i Basisutvalget (339,90,-)
Sukker & Syre: < 3 G/L & 6,8 G/L
Land: USA, California, Santa Barbara County
Druer: Chardonnay 100%
Temperatur: 8-12
Glass: Stöelzle Quatrophil
Passer til: Tips etter notatet

👀 Gyllen strågul med grønnskjær

👃🏻 Fruktig med epler, plommer og tropisk preg med fersken frempå. Sitrus med sitron og lime. Lett fatpreg og smør. Noe urter. Hint av steinete mineralitet. Alt i alt svært så innbydende.

🤤 Fruktigheten følger nesen med god hjelp fra sitrusen og tydelig, men likevel tilbakeholdent, preg av fat samt pene strøk smør. Litt utover kommer det fine dryss urter fra baksetet og den steinete mineraliteten ligger i bunn hele veien som et hyggelig bidrag. Det er mange lag her men den er velbalansert og med flott utvikling som viser alle elementene fra sin beste side. Munnfølelsen sitter og godsaken kjennes stor med flott, silkemyk, fylde og pen, frisk, syre som rundes av med ørlite sødme. Den tørker noe mot slutten og du blir tatt med på en lang, deilig, halvtørr, avslutning.

Denne er det absolutt ingen problem å nyte alene. Men server gjerne til sjømat eller lyst kjøtt.

Litt informasjon for de nysgjerrige 🤓

Sandhi Wines ble startet av Rajat Parr og Sashi Moorman i 2010 og fungerer som negociant (lager vin med druer fra egne vinmarker og vinmarker de selv ikke eier). Men i tillegg til Sandhi driver de vinhuset Domaine de la Côte som ble startet i 2007. Felles for begge er at druens eleganse, syrefriskhet og kompleksitet vektlegges og dette vises i den komplekse vinen som gjenspeiler terroiret.

Sandhi ønsker med sin Chardonnay å gjenspeile terroiret med finessepregede og balanserte viner som viser kraft og sjarm med mineralitet, friskhet og struktur. Fermenteringen skjer utelukkende med villgjær og vinifikasjonen på sementtanker og gamle eikefat (men noen får litt ny fransk eik). Den gjennomgår full malolaktisk gjæring og modnes på bunnfallet uten omrøring. Denne ukens Chardonnay er fermentert på franske fat og lagret 10 måneder på gamle fat.

Denne ble opprinnelig postet i Norges Beste Kokker på Facebook

453723672_8426628997356924_8130006463607388321_n.jpg