Smaksnotater

Raspberry & Rhubarb Tonic Water & Gin

Tenkte prøve meg på noe nytt; drink innlegg

Ingredienser:
Harahorn White Lemon Gin: 2-4 cl (tilpass etter smak)
Sitron juice: noen dråper (tilpass etter smak)
Fever Tree Raspberry & Rhubarb Tonic Water

Fyll opp med isbiter, deretter rett over halvfullt med tonic water, deretter gin, enda mer tonic water og topp med sitron juice. Rør forsiktig og så nyt.

Jeg hadde ikke helt god magefølelse når jeg skulle prøve kombinasjonen rabarbra og bringebær tonic vann sammen med gin, men synes det smakte veldig godt. Passe søtt, syrlig og friskt. Prøv gjerne uten sitron juice, men for meg gjorde det utslaget og tok drinken over toppen. Etter min mening er det ikke behov for sukkerlake siden tonic vannet allerede er søtt nok.

Smaksnotatet for Harahorn ginen har jeg postet tidligere og ligger i arkivet men jeg har lagt ved kopi nedenfor.

Navn: Harahorn White Lemon Gin
Alkohol: 42%
Funnet hos: Vinmonopolet
Utvalg: Bestillingsutvalg
Varenummer: 12008102
Koster: 437 kr

Se, Lukt, Smak, inntrykk: I glasset er den klar som vann og helt gjennomsiktig. På nesen er førsteinntrykket at lime og sitron er veldig dominerende. Nesten overraskende dominerende. Bak sitrusfruktene skimter jeg lakris, peppermynte og einer.

I munnen kommer sitrusen absolutt frem men jeg synes, overraskende nok, at den ikke blir så dominerende som nesen først får inntrykk av. Den blander seg mer med det andre man registrerer under sniffingen. Pluss, munnfølelsen er nesten kremete. Ettersmaken er også mild og gir en fin avrunding på det hele.

Konklusjon: Jeg skal ikke skryte på meg mye erfaring med gin. Derfor lite å sammenligne med. Det jeg derimot føler meg trygg på, er at dette er en veldig god gin som trygt kan anbefales. Selv til skeptikerne der ute. Passer like fint i drink som for seg selv.

240670640_4638865816133280_6101788843944838575_n.jpg