Smaksnotater

RAA Trældom

Navn: RAA Trældom
Alkohol: 10%
Funnet hos: Vinmonopolet
Koster: 136,50kr
Utvalg: Tilleggsutvalget
Varenummer: 12676002

Se, Lukt, Smak, inntrykk:
Fargen er delikat rødbrun og kraftig tåkete. Ingen skum og jeg ser ingen synlig kullsyre i glasset.

På nesen er det en viss sødme. Merker aroma fra vanilje, sjokolade, toffee og litt floralt i bakgrunn. Hint av røyk kan også skimtes. Den kjennes ganske så rund og behagelig på nesen.

I munnen kan det absolutt kjennes whiskey og røyk. Men smaksbilde sper på med vanilje og karamell som absolutt er positivt. Det florale synes jeg nesten forsvinner helt og sødmen nesen registrerte kommer forsiktig frem mot slutten.

Jeg får også en viss bitterhet som hiver seg på når det hele rundes av. Som jeg noterte når jeg fylte på glasset er det veldig lite karbonering.

TL;DR konklusjon:
Tommel opp og bør smakes. La den stå litt i friluft og smak etterhvert som temperaturen øker.

Litt mer utfyllende konklusjon:
At høyere temperatur kan endre smaksbilde har nok de fleste av oss opplevd. I dette tilfellet synes jeg smaken av urter, karamell og toffee kommer tydeligere frem. Prøv med både lavere og høyere temperatur og kjenn på hva du foretrekker.

Trældom er den første Barley Wine jeg har drukket og det er absolutt noe jeg skal ha mer av. Selve smaksopplevelsen her er veldig interessant og helt ny for meg. Denne er som en øl med litt smak og aroma fra whiskey og bør oppleves.

Et siste tips fra meg er at denne fint kan lagres i noen år. Best Før datoen på min flaske er 3. januar 2026.

Blir til å skaffe en som skal lagres og åpnes om noen år.

244751718_4782038425149351_762310245432381754_n.jpg