Smaksnotater

Patrón Silver

Tequila skal jeg innrømme å bare ha forbundet med shotting og drinker. Men for noen måneder siden fikk jeg være med på en (høyst uhøytidelig) tequila smaking hvor jeg skjønte at det var potensiale for mer. Så etter mye grubling tenkte jeg at det var på tide å sette meg ned med en av de som gjorde mest inntrykk for å sjekke om det var den påstartede promillen som snakket.

Patrón Silver holder 40% og finnes i Basisutvalget med varenummer 5949101 (729,90,-). Den er laget med 100% Blue Weber Agave (blå agave) som hentes fra nøye utvalgte produsenter fremfor å gro selv for å sikre best mulig kvalitet.

👀 Vannklar og henger pent i glasset

👃🏻 Naturlig nok er agave sterkt på plass samtidig som sitrus, florale toner, krydderurter og eukalyptus vinker i bakgrunn. Noe pepper her også synes jeg. Den er behagelig og svært innbydende.

🤤 Smaksmessig følger den nesen med agaven som inntar hovedrollen. Men også her ligger det mer å lurer i bakgrunn. Sitrus, mint og krydderurter er hyggelige bidrag med svart pepper hakk i hel og noe mer tilstede sammenlignet med hva nesen fant. Synes også er svært så diskre hint retning vanilje. Den har finfin utvikling og svært så morsom å utforske. Den er kraftig og rund med pen fylde og kledelig, varmende, alkohol. Utgangen er lang, småtørr og velsmakende og bjudar på en elegant avslutning.

Så neste gang noen serverer deg kvalitetstequila, ta deg tid til å å utforske den med både nesen og smaksløkene. Brått får du deg en hyggelig overraskelse slik jeg gjorde 😊

Denne kan nytes alene men et drink tips er å lage deg en Moscow Mule med mexikansk tvist. Bare bytt ut vodkaen med tequila for en Mexican Mule. Anbefales 😀

430835898_7727378750615289_4436074223304198478_n.jpg