Smaksnotater

Nye RAA øl

Forrige fredag fikk jeg gleden av å smake 3 forskjellige juleøl fra RAA. En Brown Ale, en NEIPA og en Belgisk Blonde. Alle 3 er butikkøl med 4,7%. Det er alltid spennende med ny øl og som vanlig leverer RAA kvalitetsvarer. Alle 3 kan sterkt anbefales. Korte smaksnotater finnes nedenfor.

  • Nutcracker

Den bruser godt, mørk brun på grensen til svart i fargen og har flyktig beige skum.

Nesen merker aroma fra appelsin, karamell, mørk sjokolade og nøtter. I munn er det mye smak fra karamell, mørk sjokolade og kaffe. Appelsinskall og kanel fyller inn og bidrar til enda mer julefølelse. Munnfølelsen er deilig rund og glatt med herlig karbonering som bidrar til at den kjennes frisk og lettdrikkelig.

Finnes hos RAA utsalget for 48kr

  • Luta Lei

I glasset er den tåkete, matt, gullgul. Skummet er hvit og flyktig. På nesen er det behagelig aroma av krydder, koriander, floralt og sitrus med hint av tropisk.

I munn er det deilig tropisk og sitrus med appelsinskall sneket inn. Registrerer også krydder og fin mengde koriander i smaksbilde som passer som hånd i hanske. Kjennes ellers floralt med deilig sødme. Mild karbonering med deilig rund munnfølelse. Ettersmak av krydder, sitrus og koriander henger litt igjen.

Jeg fikk ikke testet det i kveld, men den skal vist passe til lutefisk. Finnes hos RAA utsalget for 48kr

  • X-mas Juice

I glasset fremstår den som tjukk og lys strågul. Det hvite skummet er deilig luftig og kremete.

På nesen er det mye tropisk fra annanas og citrus. Merker også litt mandarin.

I munnen er det mye av det samme men mer mandarin stikker seg frem. Ellers litt brød/hvete som stikker frem hodet. Sødme er det ikke altfor mye av og litt krydder kan kjennes. Munnfølelsen er fin fyldig, saftig og rund med halvtørr og svakt bitter avslutning. Veldig lett karbonering.

Finnes hos RAA utsalget for 50kr

256244753_4892566290763230_5580655043398195155_n.jpg