Smaksnotater

Mitt introduksjonsintervju i Norges Beste Kokker

Jeg var så heldig å bli spurt om jeg ville være den nye vinredaktøren i facebookgruppen Norges Beste Kokker (i skrivende stund med mer enn 37,000 medlemmer). Nedenfor har jeg kopiert inn mitt introduksjonsintervju som ble postet 5. juni 2024. Som nevnt nederst bidrar jeg med "Ukens Vin" hver onsdag, men skal ikke se bort i fra at det med ujevne mellomrom blir dypdykk i spesifikke temaer.

Kopiert i sin helhet fra posten på Facebook:

NY VINREDAKTØR

Norges Beste kokker med ny redaktør. Jon Fagerås skal presentere "Ukens vin" fremover. Her noen kjappe spørsmål til vin-redaktøren:

Litt om deg selv?
38-åring som er født og oppvokst i Fredrikstad og utvandret til solbyen Sarpsborg. Her bor jeg med "konemor", et bonusbarn og et pelsbarn. Foruten god drikke har jeg stor interesse for friluft og god musikk. Og kan jeg kombinere en eller flere av de tre i godt selskap blir det ikke stort bedre.

Husker du din første vin?
Må innrømme jeg ikke husker den første vinen jeg smakte. Men den første jeg likte var ingen ringere enn Black Tower.

Hvilken vin tar du med deg til den øde øy?
Når du sier "øde øy" så tenker jeg varmt vær, palmer, en deilig strand og krystallklart vann. Da er det kjekt med noe lyst I glasset og jeg tar gjerne med meg Dr. Hermann Treppchen Rsl Kab -6- 2022 (polets varenr 7427201).

Er vin snobberi?
Det er hva du gjør det til og jeg mener at vin ikke trenger å være snobbete. Personlig liker jeg å holde det tilbakelent og avslappet. Enten det gjelder vin eller annet så tenker at jeg det er best å kutte ned på snobberiet og gjøre det mer tilgjengelig for alle som har lyst til å utforske og lære.

Må vin være dyr?
Absolutt ikke. Jeg vet om mange som liker billig vin fremfor de dyre. Og det er ingenting galt med det. Det viktigste er at man liker det som er i glasset.

Hva synes du om pressens vinameldere?
Jeg er fan og setter stor pris på jobben de gjør. De er en viktig del av å hjelpe folk utforske og finne nye viner de liker.

Hvorfor er du interessert i vin?
Etter noen år med lett utforsking skjøt interessen fart med hjelp fra Cato. Så det er vel han som har skylda. Det er veldig spennende å lære om smakene og feks hvor forskjellig Malbec kan smake selv om vinmarkene ligger ved siden av hverandre.

Kork, skru, glass eller plast?
Skal jeg gi et kort svar så liker jeg best følelsen av å åpne en flaske med naturkork.

Smaker maten bedre med vin eller er det en myte?
Riktig vin til maten kan absolutt løfte opplevelsen.

Finnes det en bok alle bør lese om vin og hva byr den på?
Jeg er glad i vinbøker og setter svært pris på Vindunderlig som er skrevet av Nicolas Mahé de Berdouaré. Her er det masse kunnskap og humor.

Er du sponset på noen måte?
Nei

Norges Beste Kokker velger å publisere vintips fra Jon Fagerås hver onsdag. Da rekker man å kjøpe den inn til kommende helg. Velkommen ombord Jon!

Du finner hele intervjuet med bilde i linken nedenfor og husk å meld deg inn med det samme:
https://www.facebook.com/share/p/HQKJgkeJLaeFcxeP/