Smaksnotater

Loersch Blauscheifer Riesling (Trocken) 2021

Loersch har tilholdssted i landsbyen Leiwen i Mosel og har produsert vin siden 1640. I dag er det Alexander Loersch som sørger for kvaliteten etter at han overtok ansvaret i 2002. Filosofien er langlivede viner med naturlige smaker og aroma fra vinmarkene som er noe Alexander også ønsker, slik at de kan ha sin egen individuelle karakter. Faktorer som bidrar til viner av høy kvalitet er utvalgte vinstokker i klassiske bratte vinmarker, selektiv håndplukking, skånsom druebehandling samt spontangjæring med naturlig gjær. Foruten utvalgte GGer som gjæres og lagres på Akasiefat blir vinene deres gjæret og modnet i ståltanker. Fokuset er på Riesling men det produseres også på Spätburgunder. Av type vin dekker de hele spekteret, fra knusktørre til svært søte, i kategorien Trockenbeerenauslese (TBA) pluss tysk musserende av type sekt. De eier 8 hektar fordelt på Trittenheimer Apotheke, Trittenheimer Altärchen, Drhoner Hofberg, Leiwener Klostergarten, Neumagener Rosengärtchen og Piesporter Goldtröpfche med årlig produksjon på 65000 flasker. Blant de som bekrefter at vinhuset har vin av høy kvalitet er Gault Millau, Eichelmann og Vinum Weinguide og årlige lovord fra Mosel Fine Wines.

Deres Blauscheifer Riesling (Trocken) 2021 er enda en godsak som ble med hjem. Den fikk blant annet 89p fra Mosel Fine Wines. Holder 11,5% og har varenummer 14613801 i Bestillingsutvalget.
Sukker: 4,5 G/L
Syre: 7,8 G/L

👀 Gyllen med fint grønnskjær

👃🏻 Gule friske frukter iblandet noe sitrus. Deilig preg av våt skifer og mineraler.

🤤 Godt med frisk, gul, frukt og sitrusen følger nesen. Frukten og sitrusen utvikler seg elegant og bakteppe av skifer og mineraler kler den. Deilig dose syre sitter godt er fint balansert mot lett sødme. Den har forsiktig bitterhet som bærer over gjennom avslutningen. Deilig middels fylde og den kjennes godt balansert, så munnfølelsen er absolutt på plass. Utgangen er flott, smakfull, lett tørr og lang.

Dette er tredje og siste Riesling for denne gang. Det er alltid spennende når vi tar med (for oss) nye viner hjem og særs hyggelig når de gir oss begge en hyggelig opplevelse. Så kom gjerne med Riesling anbefalinger vi bør få med oss 😀🥂

350843920_268348482379327_2656798021994753358_n.jpg