Smaksnotater

Kornets Vrede fra Nøisom

Denne ble postet i Drikkegeeks gruppa i forbindelse med vårt månedstema.

Nå går vi varmere tider i møte og her nede i Østfold har vi allerede vært ganske heldige med sol og fin temperatur. Med alkoholfritt månedstema i mai tenkte jeg å bevege meg i retning andre siden av skalaen og fokusere på Stout og Barley Wine denne måneden. I sommermånedene er det naturlig for mange å velge lett og frisk drikke, men akkurat som med akevitt kan mørkt gull (ingen relasjon til Carlsberg denne gangen) nytes hele året.

Jeg var usikker hvor jeg skulle starte, men når jeg koste meg med Kornets Vrede på søndag var valget enkelt. Må jo innrømme at jeg har skrevet om denne tidligere men den er såpass god at den fortjener å gjentas denne måneden.

Godsaken fra Nøisom er i Bestillingsutvalget med varenummer 14830602 og holder 14,2%.

👀 Den er mørk, mørkere, mørkest med brunt skum.

👃🏻 Mørk malt, kaffe, svisker, rosiner, fat, tørket frukt, brunt sukker. Til forskjell fra sist merker jeg lakris er på plass.

🤤 Smaksfest med malt, kaffe, rosiner og fat som umiddelbart leker seg på flott vis, etterfulgt av sviskekompott og tørket frukt. Sjokolade og vanilje lurte seg unna nesa, og er vanskelig å finne på smak, men de er svakt tilstede. Lakris legger seg litt bak i ganen og bidrar i den gode sødmen, som forøvrig er raus med dosen, og får hjelp av brunt sukker og malt. Sødmen løfter opplevelsen på elegant vis. Den har stor, deilig, munnfølelse med flott, tykk, rund, fylde. Maltbittet er lett og karboneringen er som myk brus. Lang, god, utgang som fortsetter levere på smak med behagelig varmende alkohol.

Litt av et håndtverksøl fra plankebyen. Farlig god og lettdrikkelig med svært lite alkosting. Samtidig, selv om den sklir ned uten motstand, kan den fint nytes i lag med flere. Og enten du er i eget lag eller deler tiden mer andre, bruk god tid på nese og smak, for det er den verdt.

350794902_1018139542489452_2435909593599013842_n.jpg