Smaksnotater

Jærpilt Gulrotkake fra Rygr

God kveld godtfolk

Sist helg fikk jeg endelig smakt Jærpilt Gulrotkake fra Rygr. Den holder 6,5% og har varenummer 12256202 i Tilleggsutvalget

👀 Uklar rødoransje med fint offwhite skum

👃🏻 Gulrøtter, røde bær, vanilje, kanel, får tanker retning julekrydderier. Forsiktig fra ingefær. Lett fra bourbon i horisonten.

🤤 Hva nesen fant bekreftes med gulrøtter, vanilje og syrlig røde bær som står lengst frem på scenen. Men birollene er viktig for helheten og utfylles av kanel og krydderier som dras elegant over, sånn litt utover, og tankene får hint om krydrete kakebunn. Blanding av ingefær og bourbon er et deilig bidrag rett ved utgangen og må si det er deilig hvordan de etterlater et behagelig stempel bakerst i stryta. Den har noe under middels fylde som er passende. Frisk, behagelig tørr, og leskende munnfølelse med små aktive bobler. Ikke no bitterhet å snakke om. Toppers lett sødme kommer frem fra skyggen nær utgangsdøra og elegant utfyller den behagelig snerpete syren som kiler i passe dose. Flott utgang med god lengde som leverer hele veien og gjør at man ikke har lyst til å vente for lenge med neste slurk.

Rygr har fått til en deilig kompleks suring med rene naturlige smaker som leverer på alle fronter. Ikke rart at denne vant Årets Øl i Det Norske Måltid 2022.

348901508_583224273878072_44989707125242941_n.jpg