Smaksnotater

Hel & Verdoemenis fra Brouwerij de Molen

Da rider juni inn i solnedgangen og juli venter på andre siden av horisonten.

Sommer og stout og barley wine er ikke nødvendigvis det man forbinder med hverandre, men jeg står ved at det er en vellykket kombinasjon. Men samtidig som jeg ønsker å fremme mørke godsaker på varme dager (eller kvelder) har et av målene denne måneden vært å vise at det finnes flotte stouts og barley wines som du kan ta med hjem uten å tømme kortet. Foruten kornets vrede, som jeg har dobbeltsjekket og står ved er vel verdt å få med seg, har vel snittprisen på resten vært rett under en hundrings. Så enten du har unngått denne type øl grunnet prislappen, eller vanligvis ligger i det høyere sjiktet, finnes det altså masse som ikke ligger altfor mye over den gjengse butikkøl.

Så med det takker jeg for følget og ønsker alle en fortsatt fin kveld og helg og selvsagt sommerferie (om du er så heldig) og avslutter med en bunnsolid nederlandsk klassiker bedre kjent som Hel & Verdoemenis fra flotte Brouwerij de Molen. Den holder 10% og har varenummer 9488402 i bestillingsutvalget. Glasset er selvsagt Rastal Teku 3.0 (hos Brewshop).

👀 Svart som natten med kremete brunt skum.

👃🏻 Masse røsta malt, kaffe og kokesjokolade. Brent sukker og dæsj tørket frukt bakom.

🤤 Et paradis fylt med røsta malt, kaffe og kokesjokolade ønsker deg velkommen med smakspakken som velter seg rundt og utvikler seg ganske så flott. Det brune sukkeret kommer snikende sammen med noe tørket fruktighet. Det er også noen små spor av lakris her. Rundt middels sødme balanseres mot det bitre som ligger rett over. Bitterheten får god hjelp fra kako og kaffe. Munnfølelsen er myk og noe oljete med flott fylde og små lekne bobler. Lang, varm, tegn til krydrete, toppers smakfull, utgang. Rett og slett en klassiker som leverer fra start til slutt.

Proost!

356666931_6785248701494970_8216060382844499967_n.jpg