Smaksnotater

Gekkeikan Sake

Navn: Gekkeikan Sake
Alkohol: 14%
Funnet hos: Vinmonopolet
Koster: 184,90
Utvalg: Basisutvalg
Varenummer: 12659001

Liten Intro:
Dette her er mitt aller første møte med sake og jeg følte jeg fomlet rundt i mørke siden jeg ikke hadde noe å sammenligne med og ikke helt viste hva jeg gikk til. Jeg kastet meg ut i det med hodet først og prøvde den både varm og kald. Hovednotatet er skrevet når jeg smakte den kald og deretter en liten sammenligning med tanker jeg gjorde meg med økt temperatur.

Kald sake bør vistnok være 5-15 grader. Varm sake bør vist være 30-50 grader. Hvorvidt du drikker den varm eller kald virker til å være en smakspreferanse og det ser ikke ut til å være en fasit. Det virker derimot til å være en viss enighet om at til feks sushi kan det være best å nyte den kald.

Når jeg smakte den kald var den 5-10 grader. Varm var den 30-35 grader.

Se, Lukt, Smak, inntrykk:
Fremstår som tjukk og vannklar i glasset. På nesen kommer duften av søt ris, litt urter og kanskje lite hint av floral og citrus. Ellers frisk og myk på nasen.

I munnen synes jeg den følger nesen. Munnfølelsen er rund og glatt. Sødmen føler jeg ligger litt bak for å balansere det hele og den har fin fylde.

Liten sammenligning hvor jeg smakte den varm:
På nesen kjennes den mer krydrete og jeg føler sødmen kommer sterkere frem. Munnfølelsen kjennes fortsatt rund og glatt men en anelse kraftigere. Ettersmaken er også noe endret da rissødmen stikker seg frem.

Konklusjon:
Absolutt en artig opplevelse når man får testet no helt nytt. Enda bedre når det faller i smak og man ser frem til neste gang.

Personlig synes jeg den smakte best varm, men jeg skal absolutt prøve begge deler med sushi.

Samtidig legger jeg til at jeg ikke vet om dette regnes som god eller dårlig sake. Jeg hadde uansett en udelt positiv opplevelse og ser frem til å smake mer både kald og varm; med og uten mat.

241364725_4671095149577013_6180198710027679506_n.jpg