Smaksnotater

Ekstra Gneten Julenisse fra Brulandselva

Hadde noen venner på besøk for ikke lenge siden og to av ølene som falt i smak hos oss kommer fra lille Brulandselva i Nordfjord og er brygget hos De Proefbrouwerij. Fokuset er på gardsøl og bruk av lokal kveik, som jo er en veldig hyggelig kombinasjon, og mitt første møte med deres øl blir ikke siste. Øl nummer 2 poster jeg mine tanker om i morgen.

Navn: Ekstra Gneten Julenisse fra Brulandselva
Alkohol: 4,7%
Hos: Lokalbrygg
Glass: Teku 3.0

👀 Lys og klar karamellaktig med luftig hvit skum.

👃🏻Karamell som minner mest om smørbukk, lys kjeks, blomster og noe søt lakris. Behagelig blanding av urter og malt som ligger i bakgrunn.

🤤 Malten legger seg godt frempå før den slipper til nevnte karamell pluss blomster og trioen samarbeider om å legge en grundig base for smaksopplevelsen. Etterhvert kommer en blanding av urter og kjeks frem fra skyggen før en dæsj søt lakris dukker opp og bidrar til en finfin avrunding. Den kjennes frisk med passende rund fylde, fin bitterhet og aktive bobler. I den middels lange utgangen er det underliggende søt lakris og maltpreg med god gjenværende bitterhet og smaksbilde.

Selv om det er butikkprosent og lillebroren til Gneten Julenisse så oppleves den ikke som gjerrig. Men, når man finner ut det er en storebror der ute må jo også den prøves; for research purposes only.

Samtidig vil jeg tipse om å gi boksen litt tid på benken for at smak og aroma skal vise seg fra sin beste side.

316217853_6056022147750966_4351421295820448085_n.jpg