Smaksnotater

DiSaronno Amaretto & Amaretto Sour

Navn: DiSaronno Amaretto
Alkohol: 28%
Varenummer & Utvalg: 4322802 i Bestillingsutvalget

👀 Middels dyp, gyllen, brun og henger fint i glasset.

👃🏻 Marsipan og mandler velter frem og tankene går i retning Anthon Berg og marsipangrisen på julaften. Er noe aprikos i bakgrunn.

🤤 Som på nesen er det marsipan og mandler som står ved roret og aprikosen er forvist til dekk. Den har masse deilig, glatt, fylde og raust med smakfull sødme. Lang velsmakende utgang med lett varmende alkohol.

Ikke no problem å nyte denne alene, altså. Men flasken ble egentlig med hjem så jeg kunne lage min egen amaretto sour som så langt bare har blitt ordnet på byen. Så da er det på tide å lære meg mekke egen.

Ingredienser:
- 6 cl Disaronno Amaretto
- 3 cl Sukkerlake
- 3 cl Sitronjuice
- 2 stk Dæsjer Angostura bitters
- 1 stk Eggehvite

Fremgangsmåte:
- Jeg pleier finne frem ønsket glass og fylle det med isbiter og sette i kjøleskapet for å kjøle ned frem til det skal brukes.
- Ha alle ingredienser i en shaker uten is. Basert på egen erfaring starter jeg alltid med eggehviten før andre ingredienser. Tørrshake kraftig i 20-30 sek.
- Deretter tilsetter jeg 2-3 isbiter og drinken shakes på ny i noen sek.
- Hell gjennom en sil over i det avkjølte glasset.
- Nyt 😄

Enkel og grei å lage selv og resultatet ble absolutt bra. Synes hvertfall jeg. Det er en forfriskende cocktail med fin syre og sødme samt at DiSaronnoen fortsatt er på plass. Og som alltid er det viktig å huske at ingredienser selvsagt kan tilpasses egne preferanser med tanke på både smak og volum 😊

359019594_6816798321673341_8137315369163484763_n.jpg