Smaksnotater

Barrel Aged Barleywine fra Fjordfolk

Navn: Barrel Aged Barleywine fra Fjordfolk
Alkohol: 10%
Varenummer & Utvalg: 14687602 i Tilleggsutvalget
Glass: Rasta Teku 3,0 (hos Brewshop.no)

👀 Colabrun med beige skum som etterlater en tynn skum ring

👃🏻Lettrøsta malt, fat og treverk som er mest frempå. Lagringen på rom og akevittfat setter et deilig preg som lener seg tungt mot romfatet. Kort skritt bakom er det vanilje, mørk sjokolade, brunt sukker, grov brødskorpe samt noe mørk sirup.

🤤 Tung, kraftig, maltrik og fatlagra slik nesen fristet med. Og slik jeg hadde håpet på. Deretter slippes resten av smakene til på elegant vis og løfter opplevelsen. Overgangen fra nese til munn omgjør skorpa til en hel skive som blander seg med sjokolade, sukker og noe sirup. Vaniljen drysses kledelig over smakene fra baksetet. Helheten sitter og når utgangen skimtes får den et lett, krydrete, dytt fra akevittfatet som holder seg resten av veien. Sødmen serveres i en toppers raus dose som ikke forstyrrer og det er et forsiktig bitt som lurer i horisonten. Den har stor, rund, fylde og lett karbonering samt ganske forsiktig syre som bidrar til den deilige munnfølelsen. Lang hale hvor bitterheten kommer frem fra skyggen og komplimenterer den ellers rike avslutningen.

Denne sparker godt samtidig som den likevel unngår å yte altfor for mye motstand. Det er dermed vanskelig å vente for lenge med neste slurk. Godt jobba, Fjordfolk 🌞🍻

356227162_6782092915143882_8807410350820555498_n.jpg