Smaksnotater

Bache-Gabrielsen X.O. Fine Champagne

Denne ble med ifbm siste Hva Haru i Glasset tråden og hadde ikke noen plan om et smaksnotat. Men hvorfor ikke prøve meg på mitt første cognac notat? Så da kjør vi 😅

Navn: Bache-Gabrielsen X.O. Fine Champagne
Alkohol: 40%
Varenummer & Utvalg: 659001 i Basisutvalget
Sukker: 12 G/L

👀 Finfin middels dyp kobber

👃🏻 Etter litt utforsking viser den frem en herlig blanding av tørket frukt, vanilje, fat, urter, nougat, blomster og noe honning. Vanilje, blomster og fat står veldig sentralt med urter, nougat og tørket frukt rett bakom. Kjennes strøken på nesen med deilig intensitet.

🤤 Vanilje, tørket frukt, blomster og velintegrert krydret fat er frempå og legger et deilig grunnlag for hele opplevelsen med litt hjelp fra nougat. Kanelen snek seg unna nesen og ble en hyggelig overraskelse som passer utmerket inn. Urtene er ikke glemt og blir et hyggelig bidrag som kommer frem litt utover. Godsaken setter seg i hele munn med en smakspakke som har topp utvikling, med mye som skjer, men likevel får alt skinne og ingenting er glemt. Noe sødme er det, men ikke mye, og dosen kjennes svært så passende for anledningen. Den har flott, stor, silkemyk, fylde. Har fra enkelte hørt "den er som fløte" og det kjennes passende. Avslutningen er lang, med varmende alkohol, og raus på smaken hele veien mens den rir inn i solnedgangen.

Cognac har aldri vært noe jeg har klikket med. Men denne, som jeg smakte for en stund siden, falt jeg pladask for. En toppers godsak med herlig intensitet som er farlig lett å like og vel verdt å få med seg. Anbefales.

387006722_7157917310894772_1497632896938364617_n.jpg