Smaksnotater

Akevitt Drink

I helgen fant jeg oppskrift på en drink hvor det blir benyttet akevitt, sukkerlake med kanel, sitronjuice og ingefærøl. Jeg hadde fortsatt litt igjen i pakken fra barkongen, så det var på tide å eksperimentere igjen.

Sukkerlaken har som nevnt kanel. Den eneste forskjellen fra å lage vanlig sukkerlake er at du legger til 2 kanelstenger pr liter sukkerlake. Har du ikke kanelstenger er det mulig å jukse ved å legge til en klype eller to kanel i shakeren. Jeg brukte juksemetoden, siden vi var tomme for kanelstang, men det smakte likevel toppers.

Finn frem shakeren og fyll med:
Isbiter
5 cl akevitt
2 cl sukkerlake med kanel
3 cl sitronjuice
Rist shakeren godt.

Jeg fant frem det trofaste tikiglasset og fylte med isbiter, helte opp til rett over halvveis med 3 cents ingefærøl, fylte på med godsakene fra shakeren og toppet med ingefærøl.

Til garnityr har jeg tørkede sitronskiver og en skive fersk ingefær. Drinken byr på deilig smak av ingefær med fin sødme fra sukkerlaken og syrlighet fra citrus. Merker at kanel ligger bak og lurer og det fungerer som hånd i hanske. Akevitten blander seg naturlig inn i smaksbildet uten å dominere. Jeg kan legge til at selv konemor, som ikke liker akevitt, ble forelsket i drinken. Denne ble altså en vinner for oss begge.

Som alltid kan ingrediensene tilpasses etter smak.

258607653_4928242527195606_3876810382413883577_n.jpg