Smaksnotater

8th Anniversary Beer fra Northern Monk

Navn: 8th Anniversary Beer fra Northern Monk
Alkohol: 8,8%

I glasset er den tåkete med en intens matt lys gulfarge. Det hvite tykke skummet synker noe men blir værende en god stund.

På nesen er det herlig aroma fra mango, ananas, aprikos og appelsin. Forsiktige tegn av det florale. Får også tanker retning vått lyst korn under. Humlen er absolutt til stede her.

I munn er det massevis fruktig humleblanding som gir et veldig deilig førsteinntrykk. Lett floralt kommer frem og det våte kornet nesen fanget opp sender nå tankene retning loff. Jeg synes alle smakene er godt balansert og kommer fint frem med den kraftige runde humlen som pakker det hele inn. Ølen har en deilig midt-på-treet bitterhet og behagelig sødme som jobber godt med det bitre. Munnfølelsen er noe tung med deilig fylde, er god og juicy i munn, med svakt alkohol bitt. Boblene er aktive og den fine kaboneringen gjør at den likevel føles frisk til tross for tyngden. Utgangen er rett over middels lang med godt balansert fruktig bitterhet.

Jubileumsølen er utgått i følge polets nettside så grip sjansen om du får mulighet. Jeg hadde gledet meg til å prøve annet fra bryggeriet men utvalget er veldig begrenset. Fingrene er krysset for at det blir lettere tilgjengelig i nærmeste fremtid.

276129230_5330599416959913_2519551676182146523_n.jpg